Hoe voorkom ik financiële problemen?

Hoe voorkom ik financiële problemen?

Hoe voorkom ik financiële problemen?

Hoe voorkom ik financiële problemen? Dat willen veel mensen graag weten. Daarom heeft het Nibud vuistregels geformuleerd die duidelijk maken wat u kunt doen om financieel gezond te worden en te blijven. Dat zijn de vuistregels Check, Plan, Spaar.

Dit zijn de drie vuistregels:

  1. Check wekelijks uw saldo en uitgaven

  2. Plan jaarlijks uw inkomsten en uitgaven

  3. Spaar maandelijks 10 procent van uw inkomen

Uit Nibud-onderzoek blijkt namelijk keer op keer dat wie inzicht heeft in zijn inkomsten en uitgaven, planmatig met geld omgaat en spaargeld heeft, een kleinere kans heeft om in financiële problemen te komen. Deze vuistregels dragen dus écht bij aan financiële gezondheid!

De vuistregels zijn duidelijk en niet moeilijk uit te voeren. Sommige dingen doet u misschien al. Het Nibud raadt u aan om alle vuistregels te volgen en te zorgen dat het gedrag dat erbij hoort routine voor u wordt. Zo houdt u grip op uw geldzaken en dat geeft rust.

Hoe pakt u het aan?

Om u te helpen de vuistregels uit te voeren, heeft het Nibud allerlei hulpmiddelen ontwikkeld.

  • e-mailcoaching: 12 weken tips en trucs via mailberichten en sms

  • stappenplannen: per vuistregel een stap-voor-stap handleiding

  • video’s die elke vuistregel nader uitleggen.

E-mailcoaching Check, Plan, Spaar

Maak in 12 weken de vuistregels Check, Plan, Spaar tot routine. Wekelijkse mails en sms’jes geven geheugensteuntjes (heb ik deze week mijn saldo al gecheckt?), praktische uitleg (een jaarplanning, hoe begin je daar eigenlijk mee?) en tips om slim overzicht te houden over uw geldzaken. De e-mailcoaching is helemaal gratis.

Lees hier meer over de e-mailcoaching 

Bron: NIBUD