Kamervragen over conflict onder deurwaarders

Kamervragen over conflict onder deurwaarders

Kamervragen over conflict onder deurwaarders

Tweede Kamerlid Michiel van Nispen (SP) heeft naar aanleiding van het artikel ‘Deurwaarders ruziën over concurrentieregels’ op mr-online vragen gesteld aan Minister Blok (Veiligheid en Justitie).

Het artikel van 18 april gaat over een conflict onder deurwaarders over de rol van investeerders in deurwaarderskantoren.

De vereniging Deurwaarders Belangen Nu eist dat het Bureau Financieel Toezicht en de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders actie ondernemen tegen deurwaarderskantoren die deels in eigendom zijn van incassobureaus en die tevens opdrachten krijgen van die bureaus. Daardoor komt de onafhankelijkheid in gevaar en treedt concurrentievervalsing op, zegt bestuurslid Jacco van Lunteren van Deurwaarders Belangen Nu (DB.NU) in het artikel.

Van Nispen wil weten wat de reactie van de minister is op het bericht. Ook wil hij weten wat er uit het interne debat is gekomen tussen de beroepsgroep en de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) over de ontstane situatie. Daar gaat het om het niet goedkeuren van de gewijzigde Verordening Onafhankelijkheid van de Gerechtsdeurwaarder .

Lees hier verder

Bron: Mr. online