Beslagregister gerechtsdeurwaarders gaat van start

Beslagregister gerechtsdeurwaarders gaat van start

Beslagregister gerechtsdeurwaarders gaat van start

Onlangs heeft de eerste gerechtsdeurwaarder de door hem gelegde derdenbeslagen aangemeld in het Beslagregister voor gerechtsdeurwaarders. Een mooie start, die plaatsvond op gerechtsdeurwaarderskantoor Snijder en met medewerking van een van de softwareleveranciers voor de gerechtsdeurwaarders, Eurosystems. Eind 2015 zijn naar verwachting alle gerechtsdeurwaarders aangesloten op het register.

Jan de Swart, gerechtsdeurwaarder in Den Haag en bestuurslid van de KBvG, is trots op de eerste uitwisseling van een gerechtsdeurwaarder met het beslagregister. "We hebben er hard aan gewerkt om dit in 2014 nog voor elkaar te krijgen", aldus De Swart. "Het beslagregister is met behulp van een subsidie door de ministeries van Veiligheid en Justitie en SZW door ons gebouwd en ingericht. We wilden dit jaar iedereen aangesloten hebben, maar een dergelijk IT-project is ingrijpend, niet alleen wat de aanpassing van de automatisering betreft.

Ook de werkprocessen op de gerechtsdeurwaarderskantoren moeten worden aangepast. We gaan dus zorgvuldig uitrollen in 2015 en als het dan eenmaal volledig up-and -running is, dan dragen de gerechtsdeurwaarders hun steentje bij aan het voorkomen van het oplopen van invorderingskosten en aan het waarborgen van de beslagvrije voet."